Meni
Radnici Zagrebparkinga sudjelovali na Zagrebačkoj žbici

Radnici Zagrebparkinga sudjelovali na Zagrebačkoj žbici

Radnici podružnice Zagrebparking sudjelovali su na već tradicionalnoj Zagrebačkoj žbici koja se održala u utorak, 22. rujna na 'Dan bez automobila' s početkom u 18:00 sati.

Zagrebačka Žbica tradicionalna je vožnja biciklima zagrebačkim ulicama s ciljem promicanja tolerancije i prometne kulture među svim sudionicima u prometu.

Okupljanje građana održalo se na Zrinjevcu, a radnike podružnice došla je podržati i voditeljica podružnice Zagrebparking, mr.sc. Ana Preost.


 
Radnici podružnice ovom su prigodom vozili električne bicikle koje je Zagrebparking nedavno nabavio za korištenje prilikom terenskih aktivnosti svojih zaposlenika. Korištenje električnih bicikala omogućilo je podružnici Zagrebparking bolju mobilnost u užim gradskim jezgrama i smanjenje korištenja službenih automobila, čime se doprinosi očuvanju okoliša.

Inače, podružnica Zagrebparking već godinama uspješno provodi svoje zelene projekte i prati svjetske trendove, a od 2014. god. intenzivno u procese rada uvodi digitalizaciju koja se očituje kroz:
  • višestruko smanjenje uporabe materijalnih sredstava kao što su papir, toner i karte u materijalnom obliku i to preko 90%
  • smanjenje emisije CO2 budući da se parkirališna karta može kupiti drugim kanalima prodaje te
  • centralizirano izdavanje parkirališnih karta.

Uz kupnju elektroničke satne i komercijalne karte na kioscima i električne parkirališne karte putem EPK portala, od svibnja 2018. godine korisnicima je dostupna i ZgPark mobilna aplikacija koja predstavlja najjednostavniji i najpovoljniji način kupovine parkirališnih karata.