Meni
Odobrenje za vozila osoba s invaliditetom

Odobrenje za vozila osoba s invaliditetom

Dva sata besplatnog parkiranja za osobe s invaliditetom
Odobrenje namijenjeno vozilima osoba s invaliditetom (prijašnja naljepnica)

Osobama s invaliditetom dopušteno je besplatno parkiranje na svim javnim parkiralištima u zonama naplate gdje je moguće platiti parkiranje po satu i to najduže dva sata tijekom jednog dana. Vrijeme parkiranja počinje od prvog opažaja u danu i teče bez prekida najduže dva sata.
Osobe s invaliditetom ovu pogodnost u praksi ostvaruju tako da uz važeći znak pristupačnosti pribave i odobrenje koje izdaje organizator parkiranja. Odobrenje vrijedi jednu godinu, ali ne duže od roka do kojega vrijedi znak pristupačnosti.
Odobrenje namijenjeno vozilima osoba s invaliditetom izdaje se u nematerijaliziranom obliku i može se zatražiti na blagajni u Centru za korisnike Zagrebačkog holdinga u Ulici Grada Vukovara 41 te putem ePK portala. 
Prije isteka važenja izdanog odobrenja vozilima osoba s invaliditetom, kupcu se na registrirani e-mail/SMS šalje obavijest o isteku važenja karte*

 
Vrsta karte Cijena
Odobrenje za parkiranje vozila osoba s invaliditetom 4,00 Eur / 30,14 kn

Cijene u eurima izražene su po tečaju 1 EUR=7,53450 HRK

Napomena: Organizator parkiranja jednokratno naplaćuje naknadu za izdavanje odobrenja u iznosu od 4,00 Eur / 30,14 kn.

Više o uvjetima kupnje i izdavanja odobrenja za vozila osoba s invaliditetom pročitajte ovdje.

*Obavijest je isključivo informativnog karaktera, nije ugovorna obveza i ne predstavlja uvjet kupnje parkirališne karte.  
S obzirom na to da je u procesu slanja i primanja obavijesti uključeno više sustava mogući su tehnički problemi  što može imati za posljedicu da Kupac ne dobije obavijest. 
O početku i isteku važenja kupljene parkirališne karte Kupac je obaviješten na potvrdi o kupnji te je dužan sam voditi računa o vremenu važenja, odnosno isteku parkirališne karte, neovisno o tome da li je zaprimio obavijesti.