Meni
Povlaštena parkirališna karta

Povlaštena parkirališna karta

Pravo na povlaštenu parkirališnu kartu imaju fizičke i pravne osobe koje zadovoljavaju propisane uvjete
Povlaštena parkirališna karta

Pravo na kupnju povlaštene parkirališne karte (PPK) imaju stanari ulica na području zona u kojima se naplaćuje parkiranje kao i pravne osobe, fizičke osobe obrtnici i osobe koje obavljaju drugu samostalnu djelatnost koje imaju sjedište ili koriste poslovni prostor unutar tog područja ako ispunjavaju propisane uvjete. Povlaštena parkirališna karta izdaje se najduže u trajanju do 12 mjeseci.

Uvjeti za stjecanje povlaštene parkirališne karte (PPK) određeni su člankom 13. Općih uvjeta isporuke komunalne usluge parkiranja na uređenim javnim parkiralištima s naplatom i možete ih pročitati ovdje
 
Na povlaštene parkirališne karte ne primjenjuje se vremensko ograničenje trajanja parkiranja. Povlaštena parkirališna karta izdaje se u nematerijaliziranom obliku i može se kupiti na blagajni u Centru za korisnike Zagrebačkog holdinga u Ulici Grada Vukovara 41, putem ePK portala, pomoću novih pakirališnih aparata te pomoću mobilne aplikacije ZgPark. Prije isteka važenja kupljene PPK, kupcu se na registrirani e-mail/SMS šalje obavijest o isteku važenja karte**.

PPK za I. zonu vrijedi i za II. i III. zonu, a PPK za II. zonu vrijedi i za III. zonu. PPK za I.1 zonu vrijedi i za I., II. i III zonu. PPK ne vrijedi u zoni I.2 te u zonama IV.1 i IV.2 (izvanulična javna parkirališta).
 
Zona Povlaštena parkirališna karta - mjesečna
  Fizičke osobe Pravne osobe   
  Stanari Obrtnici  
I. zona 13,30 Eur / 100,21 kn 33,20 Eur / 250,15 kn 66,40 Eur / 500,29 kn
I.1. zona * 14,60 Eur / 110,00 kn / /
I.2 zona / / /
II. zona 5,30 Eur / 39,93 kn 19,90 Eur / 149,94 kn 33,20 Eur / 250,15 kn
III. zona 3,30 Eur / 24,86 kn 10,00 Eur  / 75,35 kn 13,30 Eur  / 100,21 kn
IV.1. zona / / /
IV.2. zona / / /
 
Cijene u eurima izražene su po tečaju 1 EUR=7,53450 HRK

* Korištenje usluge parkiranja u I.1 zoni omogućeno je stanarima uz kupnju povlaštene parkirališne karte te ostalima uz korištenje dnevne parkirališne karte izdane od strane službene osobe. U I.1. zoni nije predviđeno satno parkiranje i ne vrijedi Naljepnica za parkiranje vozila osoba s invaliditetom.
**Obavijest je isključivo informativnog karaktera, nije ugovorna obveza i ne predstavlja uvjet kupnje parkirališne karte.  
S obzirom na to da je u procesu slanja i primanja obavijesti uključeno više sustava mogući su tehnički problemi što može imati za posljedicu da Kupac ne dobije obavijest. 
O početku i isteku važenja kupljene parkirališne karte Kupac je obaviješten na potvrdi o kupnji te je dužan sam voditi računa o vremenu važenja, odnosno isteku parkirališne karte, neovisno o tome da li je zaprimio obavijesti.


Zahtjeve za izdavanje povlaštenih parkirališnih karata možete preuzeti ovdje.