Meni
Podružnica Zagrebparking nabavila 15 električnih bicikala

Podružnica Zagrebparking nabavila 15 električnih bicikala

Podružnica Zagrebparking nabavila je 15 električnih bicikala za svoje zaposlenike vrijedne 157 tisuća kuna.
 
S ciljem povećanja energetske učinkovitosti u prometu, podružnica Zagrebparking javila se na javni poziv Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za sufinanciranje nabave energetski učinkovitih vozila pravnim osobama.  Fond je prepoznao projekt te je odobreno sufinanciranje nabave u iznosu od 63.000 kuna bespovratnih sredstava.
 
Nakon što je 16. srpnja održana edukacija o načinu korištenja, električne bicikle će u obavljanju svojih svakodnevnih operativnih aktivnosti koristiti zaposlenici Podružnice.


 
Uvođenje električnih bicikala omogućit će podružnici Zagrebparking bolju mobilnost u užim gradskim jezgrama te optimizirati efikasnost jer se osigurava postupno smanjenje broja vozila na fosilna goriva. Također, električna vozila pridonijet će smanjenju korištenja službenih automobila i očuvanju okoliša.
 
U europskoj prometnoj politici postoji jasan trend usmjeren ka uklanjanju negativnih utjecaja prometa kao što su smanjenje kvalitete zraka, zagušenost, emisija CO2, opasnosti u prometu i buka. Gradovi i njihovi građani žele vidjeti promjene i akciju, a podružnica Zagrebparking već godinama uspješno provodi svoje 'zelene projekte' i prati trendove.
 
Uz osiguravanje besplatnih parkirališnih mjesta za bicikle, parkirališnih mjesta za vlasnike hibridnih vozila s  osiguranom povlaštenom cijenom parkiranja, besplatne punionice za električna vozila, ekološku LED rasvjetu, "zeleni otok" za selektivno prikupljanje stakla, papira i plastike, "pametnu" klupu koja je postavljena na platou garaže Tuškanac, dva električna vozila osigurana za terenske aktivnosti radnika – podružnica Zagrebparking sada se može pohvaliti i korištenjem električnih bicikala u radu svojih zaposlenika.