Meni
​Ostvarivanje prava na besplatno parkiranje u javnim garažama

​Ostvarivanje prava na besplatno parkiranje u javnim garažama

Poštovani korisnici, 

ostvarivanje prava na besplatno parkiranje u javnim garažama Langov trg, Tuškanac, Petrinjska, Gorica i Jelkovec 1, podružnica Zagrebparking omogućila je korisnicima koji imaju prebivalište u zoni naplate parkiranja, a čiji objekti su oštećeni u potresu. 

Korisnici će navedeno pravo ostvariti na sljedeći način:

1. Korisnik – fizička osoba, koji ima vozilo u vlasništvu ili leasingu, treba ishoditi potvrdu od nadležnog Gradskog ureda koja se izdaje u svrhu ostvarivanja besplatnog parkiranja samo na temelju oznake „neuporabljivo“ ili „privremeno neuporabljivo“.

2. Korisnik koji želi ostvariti pravo na besplatno parkiranje prema navedenoj osnovi, dolaskom u javnu garažu javlja se dežurnom kontroloru i popunjava zahtjev. Korisnik je dužan uz zahtjev priložiti kopiju osobne iskaznice, kopiju prometne dozvole i potvrdu o pregledu objekta. Zahtjev sa pripadajućom skeniranom dokumentacijom korisnik može poslati i e-mailom na adresu javnegaraze.zgp@zgh.hr

3. Zahtjev se obrađuje u najkraćem mogućem roku od strane referenata, koji potom obavještavaju korisnika o istome. Samo jedno vozilo po stambenoj jedinici može ostvarivati pravo na besplatno parkiranje u jednoj od navedenih garaža.

4. Ukoliko zadovoljavaju navedene uvjete, korisnicima će se izraditi kartice za ulaz u javnu garažu s maksimalnim rokom važenja tri mjeseca od datuma izdavanja za korisnike čija je nekretnina s oznakom „neuporabljivo“ te s rokom važenja jedan mjesec od datuma izdavanja za korisnike čija je nekretnina s oznakom „privremeno neuporabljivo“.