Meni
Nove ulice u sustavu javnih parkirališta grada Zagreba

Nove ulice u sustavu javnih parkirališta grada ZagrebaZagrebački holding d.o.o., podružnica Zagrebparking, sukladno Pravilniku o izmjenama i dopunama Pravilnika o korištenju javnih parkirališta i javnih garaža (Službeni glasnik Grada Zagreba 16/2019), u sustav kontrole i naplate parkiranja uvodi nove javnoparkirališne površine. Cijene parkiranja neće se mijenjati, dakle sat parkiranja u I. zoni i nadalje će iznositi 12 kuna, u II. zoni 5 kuna, a u III. zoni 2 kune.
 
Novi Pravilnik definira ulice koje ulaze u zonu naplate i kontrole parkiranja, i to za II. zonu: Ulica Matije Mesića, Ulica Benedikta Vinkovića, Ulica Eduarda Suhina, Ulica Josipa Torbara, Ulica Baltazara Dvorničića, Ulica Nike Grškovića, Ulica Antuna Vramca, Ulica Adolfa Vebera, Ulica Tome Gajdeka, Stube Franje Ivekovića, Ulica Vladimira Ruždjaka 11-39, Ulica Dragice Hotko, Ulica Ivana Metelka, Ulica Mate Ujevića, Ulica Vinka Jeđuta, Ulica Blaža Lorkovića te područje omeđeno Ulicom Damira Tomljanovića - Gavrana na sjeveru, Alejom Većeslava Holjevca na zapadu, Avenijom Dubrovnik na jugu i Ulicom Savezne Republike Njemačke na istoku.
 
Ulice koje postaju dio III. zone su: Vrabečak 4, Vrapčanska aleja, Tržnica Vrapče, Ulica Gjure Szaba odvojak.
 
Također, u Mlinarskoj ulici, te dijelu Ulice Nova Ves i dijelu Medvedgradske ulice mijenja se parkirališna zona iz II. u I. zonu. Povlaštene parkirališne karte za II. zonu, koje su korisnici s adresom u navedenim ulicama kupili u prethodnom periodu, vrijedit će i nadalje do isteka roka važenja istih i za I. zonu (izmjena u informacijskom sustavu organizatora parkiranja obavit će se automatski).
 
Naplata parkiranja u svim navedenim ulicama započinje 2. rujna 2019. godine.
 
Korisnici parkirališta koji žele kupiti satnu ili višesatnu parkirališnu kartu, mogu to učiniti putem mobilne aplikacije ZgPark, pomoću m-parkinga slanjem SMS poruke, na parkirališnom automatu ili kupnjom Elektroničke parkirališne karte na kioscima Tiska i iNovina.
 
Novi korisnici parkirališta, koji zadovoljavaju propisane uvjete za kupnju povlaštenih parkirališnih karata a dosad nisu obavili autorizaciju, karte mogu kupiti od 1. rujna 2019. pomoću ePK web portala te od četvrtka 29. kolovoza 2019. godine na blagajnama podružnice u Šubićevoj ulici 40 i u Ulici grada Vukovara 41.
 
Kako bi građani pravovremeno bili informirali o nastalim promjenama, prema uobičajenoj praksi, u svakoj od navedenih ulica organizirano je kontinuirano dijeljenje individualiziranih Obavijesti za pojedine lokacije.