Meni
Besplatno parkiranje za građane čiji su objekti oštećeni u potresu

Besplatno parkiranje za građane čiji su objekti oštećeni u potresu

Podsjećamo građane na mogućnost ostvarivanja besplatnog parkiranja u javnim garažama i na javnim parkiralištima za one korisnike čiji su stambeni objekti oštećeni u potresu.
Građani koji imaju prebivalište u zoni naplate parkiranja, omogućeno je besplatno parkiranje u javnim garažama Langov trg, Tuškanac, Petrinjska, Gorica i Jelkovec 1, dok je besplatno parkiranje na javnim parkiralištima omogućeno korisnicima koji imaju prebivalište na području gradskih četvrti Gornji grad - Medveščak i Donji grad.
 
Građani koji žele ostvariti pravo na besplatno parkiranje trebaju ishoditi potvrdu od Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet  (Sektor za građenje i sanaciju oštećenih objekata društvenih djelatnosti i stambenih objekata) da su njihovi stambeni objekti oštećeni u potresu te ispuniti Zahtjev za besplatno parkiranje u javnim garažama, odnosno Zahtjev za besplatno parkiranje na javnim parkiralištima.

Zahtjevi za besplatno parkiranje mogu se preuzeti na ovoj web stranici te na blagajni Podružnice u Holding centru Zagrebačkog holdinga, Ulica grada Vukovara 41.
 
Ukoliko zadovoljavaju uvjete, građanima će se izraditi parkirališna karta za javna parkirališta ili javnu garažu, kako slijedi:
  • za korisnike čija je nekretnina s oznakom „neuporabljivo“ ​ - s maksimalnim rokom važenja tri mjeseca od datuma izdavanja
  • za korisnike čija je nekretnina s oznakom „privremeno neuporabljivo“ - s rokom važenja jedan mjesec od datuma izdavanja 
 
Ispunjen zahtjev za besplatnim parkiranjem u javnoj garaži ili na javnim parkiralištima sa svom potrebnom skeniranom dokumentacijom, građani mogu predati na šalternu Podružnice u Holding centru i putem elektroničke pošte na sljedeće mail adrese:

Oni korisnici koji su ishodili tromjesečnu besplatnu parkirališnu kartu na temelju crvene naljepnice, istu mogu produžiti na još tri mjeseca, dok korisnici koji su dobili jednomjesečnu besplatnu parkirališnu kartu na temelju izdane žute naljepnice, istu mogu produžiti za još jedan mjesec.

Za produljenje prava na besplatno parkiranje, dovoljno je ponovno ispuniti Zahtjev, odnosno ne treba više prilagati potvrdu nadležnog Gradskog ureda o oštećenju stambenih objekata u potresu.
 
Besplatnu parkirališnu kartu za parkiranje u javnoj garaži ili za parkiranje na javnom parkiralištu moguće je ishoditi za samo jedno vozilo po stambenoj jedinici.

Korisni linkovi: