Meni
Mjere podružnice Zagrebparking za vrijeme trajanja epidemije i sanacije od potresa

Mjere podružnice Zagrebparking za vrijeme trajanja epidemije i sanacije od potresa

Zbog epidemije uzrokovane korona virusom te potresa koji je 22. ožujka zadesio grad Zagreb bilo je omogućeno besplatno parkiranje za:

- zdravstveno-medicinsko i tehničko osoblje bolnica grada Zagreba kao i građane koji koriste njihove usluge na lokacijama bolnica te ulicama u neposrednoj blizini istih bolnica



- djelatnike državnih i lokalnih tijela vlasti Republike Hrvatske ( MUP, MORH, SOA, VSOA, UVNS, DUZS, Ured za upravljanje u hitnim situacijama, vatrogasci i dr.).

- osobe čije je mjesto prebivališta izvan grada Zagreba, a koje automobilom zbog posla pristižu u grad Zagreb temeljem izdane propusnice koju je bilo potrebno istaknuti na vjetrobranskom staklu vozila.

Prema Odluci gradonačelnika Milana Bandića 28. ožujka ukinula se naplata parkiranja na javnim parkiralištima i u javnim garažama kojima upravlja Zagrebački holding – Podružnica Zagrebparking u gradskim četvrtima Gornji grad - Medveščak, Donji grad, Podsljeme, Gornja Dubrava i Sesvete.

Javne garaže u kojima je bila ukinuta naplata parkiranja su: JG Tuškanac, JG Langov trg, JG Petrinjska, JG Gorica i javne garaže u Novom Jelkovcu.

Podružnica Zagrebparking korisnicima javnih parkirališta omogućila je i, ukoliko to zatraže, privremeno obustavljanje važenja povlaštenih i komercijalnih parkirališnih karata kupljenih u prethodnom periodu.

Privremena obustava povlaštenih parkirališnih karata vrijedila je samo za korisnike javnih parkirališta s adresom boravka ili prebivališta  na području Donjeg grada, Gornjeg grada - Medvešćaka, Sesveta, Gornje Dubrave i Podsljemena. Korisnici su obustavu mogli realizirati uz pisani zahtjev poslan na e-mail adresu infozgp@zgh.hr , a obustava je vrijedila do opoziva Odluke o ukidanju naplate parkiranja, nakon čega se važenje karte produljilo do isteka ugovorenog roka.
 
Odluka o ukidanju naplate parkiranja u javnim garažama bila je na snazi sve do uspostave javnog gradskog prijevoza 27. travnja 2020., od kada je ostvarivanje prava na besplatno parkiranje u pet javnih garaža omogućeno samo korisnicima koji imaju prebivalište u zoni naplate parkiranja, a čiji su objekti oštećeni u potresu. 
  

Mjera besplatnog parkiranja na javnim parkiralištima koja se nalaze na području gradskih četvrti Donji grad, Gornji grad - Medveščak, Podsljeme, Gornja Dubrava i Sesvete bila je na snazi do 
18. svibnja kada je krenula redovita naplata parkiranja u gradu Zagrebu, no uz mogućnost ostvarivanja besplatnog parkiranja onim korisnicima koji imaju prebivalište na području gradskih četvrti Gornji grad - Medveščak i Donji grad, a čiji su objekti oštećeni u potresu.

Na snazi i dalje ostaje mjera besplatnog parkiranja na području Cvjetnog naselja onim građanima čiji su objekti oštećeni u potresu, a koji su privremeno smješteni u Studenskom domu „Cvjetno naselje“.

Također, podružnica Zagrebparking i dalje nudi besplatno premještanje vozila oštećenih u potresu pa pozivamo sve vlasnike vozila koja su oštećena u potresu 22. ožujka 2020. god., te koja nisu u voznom stanju, a u trenutku oštećenja su bila parkirana na označenim javnim parkiralištima, da nam se jave ukoliko žele da se njihova vozila premjeste s postojećih lokacija.

Kontakt brojevi: 01 6421888, mob.:091 4816 043, e-mail zg.pauk@zgh.hr

Vozila se na zahtjev vlasnika mogu premjesti na neku od lokacija na području Grada Zagreba po njihovom odabiru ili na istočno parkiralište Zagrebačkog velesajma, a premještaj će se obaviti bez ikakvog troška za vlasnike vozila.