Zagrebački Holding Hrvatski English
Mapa webaKontakti
Zagrebparking

Nova mobilna aplikacija i sustav za automatsku naplatu parkiranja Zagrebparkinga

Zagrebački holding d.o.o. podružnica Zagrebparking predstavila je 16. svibnja 2018. godine u javnoj garaži Langov trg mobilnu aplikaciju za plaćanje parkiranja ZgPark i  sustav za automatsku naplatu parkiranja koji je instaliran u tri od osam javnih garaža kojima podružnica upravlja (JG Langov trg, JG Rebro i JG Petrinjska). Predstavljanju novog sustava i mobilne aplikacije uz voditeljicu podružnice gđu. Anu Preost bili su nazočni i gradonačelnik grada Zagreba g. Milan Bandić sa suradnicima te predsjednica Uprave Zagrebačkog hodlinga d.o.o. gđa. Ana Stojić Deban.
 
Najznačajnija novina u poslovanju podružnice Zagrebparking svakako je dvojezična mobilna aplikacija (hrvatski i engleski jezik) koja omogućuje kupnju svih oblika parkirališnih karata za zatvorena i otvorena parkirališta (moguće je kupiti satne, dnevne, tjedne, mjesečne i godišnje parkirališne karte, povlaštene i komercijalne, kao i izvršiti plaćanje dnevnih parkirališnih karata). Korištenje mobilne aplikacije kao i sama instalacija na mobilne uređaje je jednostavna, a korisnici Android operativnog sustava mogu je preuzeti ovdje.
 
Sljedeća velika novina su ugrađene  kamere za prepoznavanje registarskih oznaka, na ulazu i izlazu iz spomenutih javnih garaža, koje registriraju je li parkiranje plaćeno te omogućuju podizanje ulaznih i izlaznih rampi bez zaustavljanja vozila.
 
Korisnicima pretplatnih parkirališnih karata za garaže omogućen je ulazak i izlazak iz garaže bez zaustavljanja i prinošenja kartica terminalu čime se znatno smanjuje vrijeme potrebno za ulazak i izlazak, a samim time smanjena je i emisija štetnih plinova. Korisnicima kratkotrajnog parkiranja, zbog ugrađenog sustava kamera, omogućen je izlazak iz garaže nakon plaćanja karte bez ubacivanja kartice u terminal i bez zadržavanja na izlaznoj rampi.
 
Značajna novost za korisnike javnih garaža su automatske blagajne koje uz kovanice i novčanice prihvaćaju i sve bankovne kartice, također i kartice stranih državljana. Sustav omogućuje i plaćanje parkirališnih karata u navedenim javnim garažama slanjem SMS-a. Ovaj suvremeni sustav za automatsku naplatu parkiranja podružnice Zagrebparking značajno modernizira uslugu parkiranja u gradu Zagrebu, a korisnicima pruža potpuno nove mogućnosti plaćanja i korištenja usluge parkiranja.