Meni
Suradnja podružnice Zagrebparking i grafiti umjetnika Lunara

Suradnja podružnice Zagrebparking i grafiti umjetnika Lunara

Podružnica Zagrebparking uz svoje osnovne djelatnosti, nastoji biti prisutna i u aktivnostima koje građanima grad Zagreb čine ugodnim mjestom za život. Tako je našom inicijativom kroz suradnju s umjetnikom Slavenom Lunarom Kosanovićem, ulaz u javnu garažu Tuškanac, koji se nalazi na igralištu iznad garaže, oslikan grafitima koji uljepšavaju pogled svima koji tamo prolaze.

O ideji umjetnik je rekao: "Kao motiv sam ponovo odlučio koristiti svoje mačke, personificirane životinjske likove, a ovaj puta sam koristio prva dva karakteristična lika koji su mi pali na pamet kad se dotičem ulične košarke, jednog autentičnog uličnog mačka koji barata loptom koja kao da je dio njega i drugog, podebljeg gradskog dečka, pomalo nespretnog, ali ustrajnog u želji da rastura košarku i u tome na kraju i uspije. Prikazani likovi su stvarni protagonisti naših košarkaških druženja na Tuškancu u 1990-ima, dok smo se tamo skupljali, noseći loptu, kazetofon iz kojeg je svirala glasna rap muzika i pokoji sprej i flomaster kojima smo vježbali grafit vještine na staroj metalnoj ogradi igrališta."

Novi izgled ulaza u javnu garažu daje sasvim drugačiju sliku Tuškanca i ovim putem zahvaljujemo umjetniku Lunaru na suradnji da ovom gestom Zagreb bude još ljepši. Nastojat ćemo i u budućnosti kroz slične aktivnosti dati doprinos našem Gradu.