Meni
​Ostvarivanje prava na besplatno parkiranje u javnim garažama i na javnim parkiralištima

​Ostvarivanje prava na besplatno parkiranje u javnim garažama i na javnim parkiralištima

Poštovani korisnici, 

ostvarivanje prava na besplatno parkiranje u javnim garažama Langov trg, Tuškanac, Petrinjska, Gorica, Jelkovec 1 omogućeno je korisnicima koji imaju prebivalište u zoni naplate parkiranja.
 
Ostvarivanje prava na besplatno parkiranje na javnim parkiralištima omogućeno je korisnicima koji imaju prebivalište na području gradskih četvrti Gornji i Donji grad.
 

Navedeno pravo ostvaruju korisnici čiji su stambeni objekti oštećeni u potresu.
 
Korisnici će navedeno pravo ostvariti na sljedeći način:
1.         Korisnik – fizička osoba, treba ishoditi potvrdu od Gradskog ureda za prostorno uređnje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet koja se izdaje u svrhu ostvarivanja besplatnog parkiranja samo na temelju oznake „neuporabljivo“ ili i „privremeno neuporabljivo“,
2.         Korisnik koji želi ostvariti pravo na besplatno parkiranje u javnoj garaži prema navedenoj osnovi, dolaskom u javnu garažu javlja se dežurnom kontroloru i popunjava Zahtjev za besplatnim parkiranjem u javnoj garaži. Korisnik je dužan uz zahtjev priložiti sve što je navedeno u Zahtjevu: kopiju osobne iskaznice, kopiju prometne dozvole i potvrdu o pregledu zgrade.
3.         Korisnik s prebivalištem na području Gornjeg i Donjeg grada koji želi ostvariti pravo na besplatno parkiranje na javnim parkiralištima prema navedenoj osnovi, dolaskom na blagajne podružnice Zagrebparking, dužan je uz Zahtjev za besplatno parkiranje na javnim parkiralištima priložiti sve što je navedeno u Zahtjevu: kopiju osobne iskaznice, kopiju prometne dozvole i potvrdu o pregledu stambenog objekta.
4.         Zahtjev se obrađuje u najkraćem mogućem roku o čemu se obavještavaju korisnici. Korisnik može ostvariti pravo na besplatno parkiranje ili u javnoj garaži ili na javnom parkiralištu, za samo za jedno vozilo po jednoj stambenoj jedinici.
5.         Ukoliko zadovoljavaju navedene uvjete, korisnicima će se izraditi kartice za ulaz u javnu garažu ili parkirališna karta za javna parkirališta s maksimalnim rokom važenja tri mjeseca od datuma izdavanja za korisnike čija je nekretnina s oznakom „neuporabljivo“ odnosno s rokom važenja jedan mjesec od datuma izdavanja za korisnike čija je nekretnina s oznakom „privremeno neuporabljivo“.
6.         Oni korisnici koji su ishodili tromjesečnu besplatnu parkirališnu kartu na temelju crvene naljepnice,  istu mogu produžiti na još tri mjeseca, dok korisnici koji su dobili jednomjesečnu besplatnu parkirališnu kartu na temelju izdane žute naljepnice,  istu mogu produžiti za još jedan mjesec.

 
Izdavanje potvrde o pregledu objekta:  https://www.zagreb.hr/sektor-za-gradjenje-i-sanaciju-ostecenih-objekata-/156925


Objavljeno 15.05.2020.