Meni
Daljnje uklanjanje snijega

Daljnje uklanjanje snijega

Sa svakog parkirališnog mjesta čišćenje se obavlja temeljito.

Ukupno prevezeno 12.637 kubika snježne mase

Podružnica Zagrebparking nastavlja svim raspoloživim kapacitetima uklanjati snijeg s javnoparkirališnih površina. Do dana 26. 01.2013. godine od 25.669 parkirališnih mjesta, koliko ih ukupno ima, od snijega je očišćeno njih 16.904. U vremenskom periodu od 07.12.2012. do danas zimska služba podružnice Zagrebparking radila je danonoćno i time doprinjela normalizaciji prometnih uvjeta, posebice prometa u mirovanju.

Najveće opterećenje predstavljale su nakupine snijega  koje su se prilikom čišćenja prometnica formirale na parkiralištima nakon prolaska ralice. Stoga je zatražena pomoć u vidu kamiona i druge mehanizacije od ostalih podružnica Zagrebačkog holdinga, a kasnije i kooperanata. U naznačenom periodu kamioni su u svrhu čišćenja parkirališnih površina bili na raspolaganju otprilike 10 dana. Pritom su učinili ukupno 952 utovara i prevezli 12.637 kubika snježne mase, koja je neposredno opterećivala parkirališna mjesta. Sva parkirališta potom su soljena, tako da se snijeg koji je na parkirališta padao nakon čišćenja uspio minimalno zadržati.  Značajno je napomenuti da su jednom očišćena parkirališna mjesta, nakon uklanjanja snijega od strane djelatnika podružnice Zagrebparking, u potpunosti bila spremna za korištenje.

Maksimalno koristeći vlastitu mehanizaciju i ljudstvo, 10 traktora s priključenim ralicama i 250 djelatnika prebačenih s njihovih osnovnih dužnosti, uspjeli smo situaciju u velikoj mjeri normalizirati. I dalje se radi na uklanjaju preostalog snijega, prioriteti su invalidska i druga parkirališna mjesta od posebnog značaja, kako bi se svi parkirališni kapaciteti Grada Zagreba što prije doveli u funkciju.