Meni
Djelatnici Zagrebparkinga obučeni za postupak oživljavanja

Djelatnici Zagrebparkinga obučeni za postupak oživljavanja

Znate li da u Hrvatskoj svakoga sata jedna osoba umre od iznenadnog srčanog zastoja, što čini oko 9.000 osoba godišnje?  Iznenadna srčana smrt jedan je od najčešćih uzroka smrti uopće, kako u svijetu tako i u Hrvatskoj. Čak 80 % iznenadnih srčanih zastoja se događa izvan bolnice, a u tim je trenucima svaka sekunda važna.

Većina radnika podružnice Zagrebparking tijekom radnog vremena veliki dio radnog dana provede u kontaktu s građanima. Zahvaljujući radionici 'Oživi me' koju su krajem 2019. godine ponovno organizirali „Hrvatska kuća srca“ u suradnji sa Studentskom udrugom StePP i Gradskim uredom za zdravstvo, sada su u mogućnosti po potrebi pristupiti postupku kardiopulmonalnog oživljavanja i time spasiti nečiji život.

Edukacijom radnika Zagrebparkinga o osnovnim postupcima oživljavanja doprinijelo se povećanju sigurnosti građana Grada Zagreba.

U periodu od studenog 2017. godine do danas više od 90 radnika podružnice Zagrebparking uspješno je završilo edukaciju o kardiopulmonalnom oživljavanju.