Meni
Hrvatska parking udruga u obilasku javnog parkirališta Gredelj

Hrvatska parking udruga u obilasku javnog parkirališta Gredelj

Članovi Hrvatske parking udruge koja broji preko 50 članova, u petak, 13. prosinca posjetili su javno parkiralište Gredelj u Zagrebu.

Naime, prostor TŽV Gredelj koji se godinama nije koristio i koji se nalazio u lošem stanju, Grad Zagreb je u lipnju prošle godine odlučio urediti i ovu lokaciju iskoristiti za veliko parkiralište koje graniči sa centrom grada. Riječ je o prostoru između Autobusnog kolodvora i Glavnog željezničkog kolodvora, a u krugu od 500 metara nalaze se i brojni stambeno-poslovni objekti. Pješice od ove lokacije do centra korisnicima je potrebno samo 10 do 15 minuta.



Parkiralište je površine 7000 m² s 500 parkirališnih mjesta osvijetljenih led rasvjetom koja su označena u IV.2. zoni. Građani svoja vozila ovdje mogu parkirati cijeli dan za samo 10kn, koliko iznosi dnevna karta, dok mjesečnu kartu građani mogu kupiti za 200 kn. Tako se korisnicima omogućilo parkiranje po povoljnim cijenama blizu centru grada. Također, na ovaj se način omogućilo  građanima da ostave svoje automobile i u grad krenu drugim alternativnim prijevozom.
Parkiranje se naplaćuje od ponedjeljka do subote od 7 do 20 sati, a nedjeljom je besplatno. Dnevna parkirališna karta može se kupiti na dva postavljena parkirališna automata, ali i putem mobilne aplikacije ZgPark, slanjem SMS-a ili kupnjom Elektroničke parkirališne karte na kioscima.

Nisu zaboravljeni niti biciklisti kojima je omogućeno parkiranje na 28 biciklističkih mjesta i to potpuno besplatno.

Od otvaranja ovog parkirališta 4.lipnja 2018. godine bilježi se velika popunjenost, većinom i prepunjenost vozilima, što je samo dokaz da je ovaj projekt bio itekako potreban te da je uspješno ostvaren.