Meni
Podružnica Zagrebparking dobitnik Velike nagrade sigurnosti 2018.

Podružnica Zagrebparking dobitnik Velike nagrade sigurnosti 2018.

Podružnica Zagrebparking dobitnik je Hrvatske velike nagrade sigurnosti 2018. koje su dodijeljene u srijedu, 5. prosinca 2018., na otvaranju konferencije Dani sigurnosti 2018., u sklopu 12. Hrvatskih dana sigurnosti u Zagrebu. Događaju je prisustvovala voditeljica podružnice mr.sc. Ana Preost kojoj je uručena nagrada za kategoriju PARTNERSTVO U SIGURNOSTI – INICIJATIVA GODINE, za projekt  „Colourful underground“.
 
Radi se o projektu oslikavanja javnih garaža, koji je podružnica Zagrebparking realizirala u suradnji s poznatim grafiti umjetnikom Slavenom Kosanovićem Lunarom. Projekt je prvotno realiziran u jednoj od najfrekventnijih javnih garaža – Langov trg, gdje je posljednja etaža oslikana prirodnim motivima i karakterističnim oblicima grafiti kulture. Reakcije korisnika na plohe u novom ruhu izrazito su pozitivne. Nakon Langova trga uslijedilo je oslikavanje javne garaže na Kvaternikovom trgu, a ove godine i javne garaže u Novom Jelkovcu. Osim što su garaže nakon oslikavanja vizualno ugodnije, oslikavanje garaža pridonosi i prevenciji vandalizma.
Hrvatska udruga menadžera sigurnosti Hrvatsku veliku nagradu sigurnosti dodjeljuje pojedincima, tvrtkama, organizacijama i lokalnoj zajednici za značajan doprinos ostvarivanju i razvoju sigurnosti Republike Hrvatske, a na natječaju za ovogodišnju nagradu bilo je nominirano ukupno 46 pojedinaca i organizacija u 11 kategorija. Hrvatski dani sigurnosti 2018. organiziraju se pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Vlade RH, Andreja Plenkovića i gradonačelnika Grada Zagreba, Milana Bandića.
 
Hrvatska udruga menadžera sigurnosti Hrvatsku veliku nagradu sigurnosti ustanovila je 2010. godine, koja je prvi puta u pet kategorija dodijeljena zaslužnim pojedincima i organizacijama 2011. godine na IV. Konferenciji hrvatskih menadžera sigurnosti.



Nagradu primaju mr.sc. ANA PREOST, voditeljica podružnice Zagrebparking i SLAVEN KOSANOVIĆ LUNAR, a uručio je gospodin DAVORIN PAVLOVIĆ, suosnivač Hrvatske udruge menadžera sigurnosti i predsjednik Uprave centra za vozila Hrvatske.




Dobitnici Velike nagrade sigurnosti 2018.