Zagrebački Holding Hrvatski English
Mapa webaKontakti
Zagrebparking

U garaži na Kvaternikom trgu predstavljeni grafiti umjetnika Lunara

U javnoj garaži Kvaternikov trg, Kvaternikov trg bb, podružnica Zagrebparking predstavila je 9. veljače 2016. godine grafite oslikane na zidovima na etaži -3.

Na predstavljanju je prisustvovao i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima te članica Uprave Zagrebačkog holdinga Daniela Franić i voditeljica podružnice Zagrebparking Ana Preost.

Projekt je ostvaren u suradnji s poznatim grafiti umjetnikom Slavenom Kosanovićem - Lunarom, kroz koji su javne garaže Langov i Kvaternikov trg, na svojim posljednjim etažama oslikane veselim tonovima, čime su sami po sebi tmurni prostori bez prirodnog svjetla dobili sasvim drugačiji izgled.

Ideja za Langov trg, kao što je danas na predstavljanju rekao i sam umjetnik, proizašla je iz njegovog sjećanja na drvo magnolije iz vrta bake i djeda, dok je u garaži na Kvaternikovom trgu želio dočarati boje koje se javljaju kod zalaska sunca.
 
Na današnjem predstavljanju voditeljica Podružnice Ana Preost pozvala je  građane da sigurno i povoljno parkiraju automobile u javnim garažama podružnice Zagrebparking te pogledaju jedinstvenu izložbu grafita ispod površine zemlje.
 
Grafite u javnim garažama Zagrebparkinga pohvalio je i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, napominjući da podržava ovakve hvalevrijedne projekte, te da i u budućnosti očekuje nastavak uljepšavanja našeg Grada.